borstvergroting met PROTHESEN
Iedereen die een borstvergroting overweegt, zal zich voorafgaand grondig informeren over wat een borstvergroting inhoudt. Op deze pagina willen we deze vrouwen graag ondersteunen en hun helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een veilige en tevreden borstvergroting.
Er bestaan verschillende soorten prothesen.
Een grondig overleg met de plastisch chirurg, rekening houdend met:
- jouw lichaamsvorm,
- je huidige borsten en
- je individuele omstandigheden,
is essentieel voor het in kaart brengen van uw doelstellingen, verlangens en verwachtingen.
Het gewenste volume zal bepaald worden op grond van de metingen door de plastisch chirurg, het aanpassen van de prothesen tijdens het intake gesprek, het bekijken van voor- en na foto’s van borstvergrotingen en een eventuele 3D-visualisatie.
Lees ook hier:
Wenst u meer te weten, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak.
Inhoud:
- Waarom een borstvergroting doen? Ben ik een goede kandidaat voor een borstvergroting?
- Consultatie borstvergroting
- Vulling van borstimplantaten
- Oppervlakte omhulsel borstimplantaten
- Hoe ziet een borstprothese eruit? Vorm en profiel van borstimplantaten
- Volume, grootte, aantal cc van borstimplantaten
- Hoe ziet het litteken van een borstvergroting eruit? Plaats en grootte van het litteken
- Plaats van de prothese (ten aanzien van de spier)
- Hoe lang mag een borstprothese blijven zitten? Wanneer moet ik mijn borstimplantaten vervangen?
- Hoeveel kost een borstvergroting?
- Voor- en na foto's van borstvergroting
- Patiëntenervaringen
- Uw borstvergroting operatie
- Hoe lang moet ik vrij nemen voor een borstvergroting?
- Wat zijn de nadelen en risico's van een borstvergroting?
1. WAAROM EEN BORSTVERGROTING DOEN? WIE IS EEN GOEDE KANDIDAAT VOOR EEN BORSTVERGROTING?
Een borstvergroting is een esthetische operatie die bedoeld is om de grootte en de vorm van de borsten van een vrouw te verbeteren wanneer:
- je je stoort aan het gevoel te kleine borsten te hebben.
- je ongelukkig bent doordat je borsten hun vorm en volume hebben verloren na zwangerschap, borstvoeding, gewichtsverlies of door veroudering.
Indien u ook last heeft van hangende borsten, dan wordt naast een prothese ook vaak een borstlift aanbevolen. Hiervoor verwijzen we naar de informatie over borstlift.
Klik hier voor verdere informatie over de vraag in welke gevallen een borstvergroting wordt gedaan.
2. consultatie borstvergroting
Reeds meer dan 20 jaar (en honderden patiënten later) doen wij nog steeds niets liever dan u in dit keuzeproces te begeleiden en zoveel mogelijk te adviseren op basis van onze grote ervaring (want ieder lichaam / iedere borst is anders).
Een uitgebreide consultatie met Plastisch Chirurg Dr Nelissen persoonlijk, rekening houdend met uw lichaamsvorm, huidige borsten en individuele omstandigheden, is essentieel voor het in kaart brengen van uw doelstellingen, verlangens en verwachtingen.
Tijdens deze consultatie zullen onder meer volgende punten met u besproken kunnen worden:
- soort (vulling), vorm, profiel, grootte en plaatsing van het implantaat:
U zal meerdere prothesen kunnen zien, voelen en passen en we zoeken voor u vergelijkbare voor- en na foto's uit;
- of u voor een mooi resultaat ook een borstlift nodig heeft:
Lees ook hier verdere informatie over borstlift met prothesen en over de vraag of u ook een borstlift nodig heeft.
- uw gepersonaliseerd operatieplan en alle risico's verbonden aan de operatie.
Het is belangrijk te weten dat een borstvergroting uitgaat van uw huidige fysieke kenmerken en dat perfectie niet mogelijk is. De plastisch chirurg zal met u alle aspecten van de operatie uitgebreid doornemen, zodat u uw keuzes goed begrijpt en u een weloverwogen beslissing kan nemen over uw resultaten.
Kies "intakegesprek: nieuwe patiënt" indien u een 3D-consultatie borstvergroting wenst.
Bel ons gerust even op (+32 11 21 44 44) indien u geen geschikte datum vindt. Dan kijken we even samen verder.
3. BORSTPROTHESE - VULLING
Siliconen of zoutoplossing?
Plastisch Chirurg Dr. Nelissen verkiest prothesen, gevuld met cohesieve siliconengel omdat deze:
Het risico op lekkage wordt geminimaliseerd omdat de gel niet vloeibaar is.
De gel heeft een visceuze consistentie die dikker is en stabieler van vorm, vergeleken met de klassieke siliconenimplantaten.
Als er toch ooit een punctuur of scheuring zou plaatsvinden (bv. door een ongeval), zal de gel in de prothese blijven en niet gaan uitlopen of lekken in het lichaam.
Lees hier verdere informatie over de veiligheid van de borstprothesen die wij gebruiken.
- natuurlijk ogen, bewegen en aanvoelen:
Veel patiënten vinden dat siliconenimplantaten zachter aanvoelen en meer op natuurlijke borsten lijken dan implantaten met bijvoorbeeld zoutoplossing.
De gebruikte implantaten zien er ook natuurlijker uit omdat ze zich aanpassen aan de natuurlijke beweging van uw borsten.
Lees hier meer informatie over de vraag of uw borsten er nog wel echt en natuurlijk gaan uit zien én voelen na de borstvergroting.
- een lange levensduur hebben.
Wij gebruiken enkel 'A label' prothesen met de nodige garanties van de fabrikant. Tijdens de consultatie bespreken en vergelijken we de verschillende merken van prothesen.
Lees hier verdere informatie over de vraag uit welke materie een borstprothese wordt gemaakt.
4. BORSTPROTHESE - OPPERVLAKTE OMHULSEL
Gladde, geruwde of polyurethaan prothesen?
- Plastisch Chirurg Dr. Nelissen verkiest prothesen met polyurethaan of geruwde/getextureerde oppervlakte omdat deze een kleiner risico op kapselvorming hebben, vergeleken met gladde prothesen.
Kapselvorming is onderdeel van een normaal normale genezingsproces. Kapselcontractuur of kapselvormingproblemen daarentegen betekent een verstrakking van het littekenweefsel rondom het implantaat (abnormale genezing).
Wanneer een implantaat in het lichaam wordt geplaatst, herkent het lichaam dit als een vreemd voorwerp. Om het implantaat te ‘behouden’ en te vermijden dat het verplaatst, maakt het lichaam een capsule van collageen vezels aan rond het implantaat. Dit is een natuurlijk proces en meestal probleemloos. Echter, als deze capsule samentrekt of dikker wordt, kan het zijn dat de prothese wordt samengeperst, met als mogelijke gevolgen: pijn, vervorming en verharding van de borst (kapselvorming problemen).
De kans op verharding of contractuur bedraagt minder dan 0,5 % bij de door ons gebruikte prothesen. Bovendien wordt er extra garantie op gegeven (vraag hiernaar tijdens uw consult).
- Daarom gebruikt Dr. Nelissen enkel geruwde of polyurethaan prothesen. Polyurethaan prothesen zijn bedekt met een laagje piepschuim dat vastzit op de prothesewand. Dit laagje wordt stevig ingekapseld door het omgevende weefsel.
-
Bijkomend voordeel is dat anatomische polyurethaanprotheses minder snel zullen kantelen (ronddraaien) of verplaatsen omdat ze aan het huidweefsel kleven (Velcro-effect). Ideaal dus voor patiënten met hardnekkige kapselvorming (na een vroegere borstvergroting) of met een dunne/losse huid.
5. HOE ZIET EEN BORST PROTHESE ERUIT? vorm en profiel van borstprothesen
Naar vorm onderscheiden we volgende soorten borstimplantaten:
De ronde prothesen zorgen voor een hogere bovenkant en een voller uiterlijk.
Deze lijken meer op de natuurlijke vorm van een borst (druppelvorm).
Deze veranderen van vorm naarmate je bijvoorbeeld staat (druppelvorm) of ligt (ronde vorm). Deze geven een zeer natuurlijke uitstraling, zowel qua look als feel.
Wij bieden ook de nieuwste generatie Ergonomische prothesen (Ergonomix2 Joy) aan. Lees hier verdere informatie over deze nieuwe soort borstprothese.
De prothesen kunnen ook in verschillende "profielen" (mini, demi, full of corsé) verkregen worden.
- Anatomische prothesen worden geacht natuurlijker te ogen doordat ze de natuurlijke vorm van de borst kopiëren. Maar ook met ronde prothesen kan een zeer natuurlijk resultaat worden bekomen, afhangende van de soort huidenveloppe en de plaatsingstechniek.
- Anatomische prothesen vertonen een groter risico op “kantelen” (ronddraaien), vooral bij grotere volumes in een losse huidenveloppe. Dit kan dan weer vermeden worden door het gebruik van een anatomische polyurethaan prothese.
Welke vorm en profiel bij u het mooiste resultaat kan geven, zal tijdens de consultatie besproken worden met de plastisch rekening, rekening houdend met uw persoonlijke wensen.
6. VOLUME / GROOTTE / AANTAL CC van de borstimplantaten
Na het kiezen van de soort prothese, is het kiezen van de gewenste grootte van de borstprothese vaak de moeilijkste beslissing voor de patiënt.
Belangrijk om te weten:
- Borstprothesen worden niet uitgedrukt in BH maten (A, B,C,...). Hooguit kan er een schatting van cupmaat worden geven maar zelfs dan weet iedere vrouw dat haar cupmaat kan verschillen naargelang merk of model van lingerie.
- Het volume van borstprothesen wordt uitgedrukt in cc (Engels woord voor kubieke centimeter - cm³). Maar ook dat is niet het enige wat telt want om een toename met 1 BH maat te krijgen, zal bijvoorbeeld 200cc volstaan voor een kleine, slanke persoon, terwijl 300cc nodig zal zijn in geval van een grotere, minder slanke persoon of na gewichtsverlies of zwangerschap.
Het kiezen van de juiste maat, samen met het juiste profiel en de juiste vorm, zal tijdens het consult bepaald worden op basis van:
- uw lichaamsvorm;
- het aanwezige borstweefsel
- uw persoonlijke voorkeuren.
Het gewenste volume zal bepaald worden op grond van:
- de lichaamsmetingen,
- het aanpassen van de pasprothesen en
- het bekijken van voor- en na foto’s van borstvergrotingen bij eerdere patiënten die voor de operatie qua grootte en vorm vergelijkbaar waren.
Lees hier meer informatie over de vraag welke maat prothese bij u past.
Twijfel je daarna nog steeds over jouw maat, kan je steeds een 2de consult inboeken en/of direct een 3D simulatie (extra kost - zie prijzen borstvergroting) inboeken. Met de speciale 3D bril kan je jouw nieuwe borsten in de verschillende maten in virtual reality zien.
7. hoe ziet het litteken van een borstvergroting eruit? pLAATS en LENGTE van het litteken
Op welke plaats komt de insnede (incisie) en dus het litteken bij een borstvergroting?
De incisie in de borstplooi is momenteel de meest gebruikte incisiemethode voor borstvergrotingen en heeft de volgende voordelen:
- Beter zicht: de plastisch chirurg heeft tijdens de operatie een duidelijk zicht op de holte waarin de prothese wordt geplaatst zodat deze perfect op maat kan worden gemaakt.
- Met de nieuwste generatie Joy Ergonomische prothesen is minimale incisie ("minimal scar") mogelijk in functie van het aantal cc.
- Zo nodig gebruiken we ook de "sleeve methode" en de "no-touch methode". De no-touch techniek werd geïntroduceerd om implantaatcontact te vermijden en hierdoor huid-/borstbesmetting te verminderen. Dit gebeurt met de sleeve-methode nl. het inbrengen van de prothese met behulp van een steriele container (sleeve).
- Er zal daardoor minder bloedverlies optreden. Het risico op nabloedingen daalt zodat er meestal geen drains moeten worden geplaatst.
- Het litteken is bovendien minder snel zichtbaar in de natuurlijke borstplooi dan in de oksel.
De incisie rond de tepel (peri-areolair) heeft als nadeel dat er in borst- en klierweefsel wordt gesneden en dat de gevoeligheid in de tepel kan verminderen.
De incisie in de natuurlijke plooi van de oksel (transaxillair) heeft als nadeel dat de afstand van de incisie in de oksel tot aan de borst negatieve invloed heeft op het vermogen van de chirurg om de bloedingen te controleren en om de prothese op de juiste plaats te positioneren. Als het litteken in de plooi van de oksel slecht geneest, is het zichtbaar in bikini’s of mouwloze kleding. Als er kapselvorming zou optreden, is er alsnog een andere incisie (en dus litteken) vereist.
De incisie in de navel (transumbilicaal TUBA) wordt alleen gebruikt voor implantaten met zoutoplossing. Ook hier zal de afstand van de incisie tot aan de borst een negatieve invloed hebben op het vermogen van de chirurg om de bloedingen te controleren en om de prothese op de juiste plaats te positioneren.
Klik hier voor meer informatie over de vraag hoe het litteken na een borstvergroting eruit zal zien.
8. plaats van de prothese - VOOR OF ACHTER DE SPIER
De prothese kan op verschillende manieren geplaatst worden, afhangende van het soort prothese, de gewenste vergroting, en de lichaamsverhoudingen van een bepaalde patiënt:
- voor/boven de spier (subfasciaal)
- deels achter/onder de spier (dual plane)
- volledig achter de spier
Plastisch Chirurg Nelissen verkiest meestal de plaatsing voor/boven de spier met het soort prothesen dat hij plaatst om volgende redenen:
-
Vlotter en minder pijnlijk herstel
-
Natuurlijker resultaat omdat de prothese mee beweegt met het eigen weefsel.
-
Minder kans op de “double bubble” zijnde een dubbele plooi doordat het eigen borstweefsel over de prothese heen zakt.
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen waar een andere soort plaatsing verkiesbaar is op basis van de lichaamsbouw. Daarom wordt de plaatsing van de prothese (onder of boven de spier) in samenspraak met de patiënt beslist tijdens het consult.
9. HOELANG MAG EEN BORSTPROTHESE BLIJVEN ZITTEN? WANNEER MOET IK MIJN BORSTIMPLANTATEN VERVANGEN OF VERWIJDEREN?
Klik hier verder naar onze blog over hoelang een borstprothese mag blijven zitten en om welke redenen borstimplantaten best worden verwijderd of vervangen.
10. HOEVEEL KOST EEN GOEDE BORSTVERGROTING?
€ 3.630 incl. BTW |
ronde standaard 'silk surface' cohesive siliconen Motiva prothesen
|
€ 4.130 incl. BTW |
ronde Ergonomix Motiva prothesen |
|
|
€ 4.999 incl. BTW |
ronde Ergo 2 Joy Motiva implantaten |
Klik hier voor de prijzen voor een borstvergroting. Een borstvergroting is reeds mogelijk vanaf € 3.630 incl. btw.
11. Voor- en na foto’s van borstvergroting
Klik hier voor de voor- en na foto’s van borstvergroting. Tijdens de consultatie kunnen we u nog meer voorbeelden laten zien en kunnen we u uitgebreid informeren over de (merknamen van de) gebruikte prothesen.
12. PATIËNTENERVARINGEN
Klik hier voor de ervaringen en reviews over borstvergroting in de Global Care Clinic.
13. UW BORSTVERGROTING OPERATIE
Een borstvergroting gebeurt in de Global Care Clinic altijd in één van onze moderne operatiezalen onder volledige narcose door onze vaste anesthesist en onder volledige monitoring van alle vitale parameters. Neem alvast een kijkje in ons operatiekwartier.
We verwijzen ook graag naar onze pagina over het behandelingstraject waar u gedetailleerd alle stappen voor, tijdens en na uw operatie kan lezen.
14. HOE LANG MOET IK VRIJ NEMEN VOOR EEN BORSTVERGROTING?
We hebben allemaal een druk professioneel, sociaal en familiaal leven.
Daarom krijgen wij op consultatie vaak de volgende vragen:
- Hoelang moet ik vrij nemen voor een borstvergroting?
- Hoelang is de hersteltijd van een borstvergroting?
- Kan ik iets doen -als patiënt- om sneller te herstellen?
- Wanneer mag ik terug sporten?
Lees hier onze blog over de hersteltijd van een borstvergroting.
15. wat zijn de nadeleN en risico'S VAN EEN BORSTVERGROTING?
Een borstvergroting heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Lees hier meer informatie over de mogelijke neveneffecten. De specifieke risico’s en mogelijke complicaties worden toegelicht tijdens het gesprek met de plastisch chirurg.
Specifiek voor een borstvergroting dient u er rekening mee te houden dat een borstvergroting met implantaten op zich een eventueel verschil tussen beide borsten, zoals asymmetrie, verschil in tepelhoogte of losse huidenveloppe niet zal veranderen. Als u deze verschillen wil corrigeren, zullen aanvullende operatieve procedures en littekens nodig zijn.
Lees hier meer informatie over de veiligheid van borstimplantaten.
MEER INFORMATIE?
Klik hier voor meer informatie over: