Waarom mogen enkel erkende artsen inspuitingen uitvoeren?


Sinds 2013 mogen in België enkel bepaalde artsen (plastisch chirurgen, dermatologen en andere artsen die hiervoor een bijkomende opleiding hebben gevolgd) botox en rimpelvullers (fillers) inspuiten. Schoonheidsspecialisten zijn daartoe niet bevoegd omdat het een medische handeling betreft.

Maar reportagemagazine ‘Pano’ achterhaalde vorige week woensdag door undercoveronderzoek dat de wet over esthetische ingrepen allesbehalve strikt wordt nageleefd, met de nodige risico’s van dien.

Zowel botox als fillers zijn schoonheidsingrepen waarbij stoffen onder de huid worden geïnjecteerd en worden daarom ook ‘injectables’ genoemd. Ze moeten normaal om de zoveel maanden herhaald worden om het effect te behouden.De behandelingen zijn over het algemeen veilig, maar het is van het grootste belang om bij betrouwbare centra met erkende artsen zoals de Global Care Clinic aan te kloppen.


Laat je dus niet zomaar behandelen in een achterkamertje van een schoonheidssalon, zonnestudio of kapper! Pas ook sterk op met praktijken in het buitenland.

Onze erkende plastisch chirurg Dr. Marc Nelissen is instructeur over deze inspuitingstechnieken bij Clinical Facial Anatomy in Amsterdam.
Hier deelt hij elk jaar zijn jarenlange kennis over injectie-technieken met collega-plastisch chirurgen en dermatologen in de teachers/instructors Faculty.

In de Global Care Clinic worden alle inspuitingen enkel en alleen door de plastisch chirurg uitgevoerd.