sporten

Als je sport, is een goede beha geen overbodige luxe. Een sportbeha is comfortabeler dan een gewone beha en geeft meer ondersteuning waardoor pijn in de borsten kan worden vermeden.
Borsten bestaan grotendeels uit klieren en vetweefsel. De huid houdt alles op zijn plek, samen met banden uit bindweefsel (Cooper ligamenten) die vastzitten aan de dieper gelegen borstspieren. 

De borst zelf heeft geen spierweefsel. Bij sommige sporten zoals lopen, aerobics, dansen, tennis..., waarbij de borsten heftig wiebelen, ontstaat er grote druk- en trekkracht op de borstweefsels en de huidstructuren. Extra ondersteuning is dan van groot belang omdat het weefsel van de banden gemakkelijk uitrekt en er in de borst zelf geen spieren zijn die de weerslag van de beweging kunnen opvangen. Dit kan niet alleen pijn in de borsten en de nek of rug veroorzaken, maar op de duur ook tot blijvend letsel of hangborsten leiden.• Een derde tot de helft van de vrouwen ervaart pijn in de borsten bij het sporten. Veel vrouwen ervaren bovendien nek- en rugklachten of krijgen schaafplekjes. Hoe hoger de impact van de sport, en hoe groter de borsten, hoe beter ze moeten ondersteund worden.

• Het is een fabeltje dat vrouwen met een kleine boezem geen sportbeha nodig hebben. Kleine borsten ondergaan ook de schokken van je lichaam tijdens het sporten.

• Ook de ouderdom speelt een rol: met het ouder worden vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor de borsten beter moeten ondersteund worden.

• Onderzoek in Engeland en Australië heeft aangetoond dat een goede sportbeha de schokken met 50 tot 80 procent vermindert.
Een gewone beha vermindert ook de op- en neerwaartse beweging van de borsten bij het lopen, maar in veel mindere mate (20-30 %). 

• Een sportbeha, liefst met voorsluiting, is eveneens geschikt voor bepaalde medische indicaties, zoals voor vrouwen die een borstcorrectie hebben ondergaan.
Een sportbeha kan voor fixatie en extra ondersteuning zorgen tijdens het genezingsproces.

In de Global Care Clinic zit deze postoperatieve sportbeha van LipoElastic reeds in de prijs vervat!
Indien u graag een 2e wenst aan te komen, kan dat aan de prijs €40.

Veel sportplezier gewenst maar keep those boobies trapped ;-)