Rimpeltjes en een doffe teint? Maak je huid terug mooi in de herfst

Nu je zomerkleurtje helaas volledig vervaagt is, blijft je huid waarschijnlijk wat dof en droog achter. Ook kleine pigmentvlekjes en acne behoren helaas tot de post-zomermogelijkheden, net als die paar kleine rimpeltjes die er in de lente nog niet waren. De celschade die we tijdens het zonnen opliepen (ja, ook al droeg je een SPF 50), valt helaas niet zomaar ongedaan te maken met wat extra moisturizer.
Want bovenop gehydrateerd, moet er ook hersteld worden!

Zie hier enkele stappen naar een gezondere huid:

Herfstprobleem 1: droge huid

In de herfst kan je huid wat extra hydratatie gebruiken. Smeer een intens hydraterende crème (of ga zelfs slapen met een vocht inbrengend masker op) voor een post-zomerkuur. Een hydraterende spray in je handtas stoppen voor momenten waarop je huid droog aanvoelt, is ook geen overbodige luxe.

• Humidity ampul van DR. BAUMANN €20.00
• Liposome Multi Active Vitamin E+C of Ceramid van DR. BAUMANN €67.00 – €65.00
• Liposome masker of Aloe Vera masker van DR. BAUMANN €37.00 – €30.00
• Pommisst Hydraterende Spray van JANE IREDALE, hydrateert en neutraliseert vrije radicalen, €30

Herfstprobleem 2: acne en pigmentvlekken

Transpireren verergert acne, zeker in combinatie met vette zonnecrèmes (ga altijd voor een niet-comedogene zonnecrème als je gevoelig bent voor pukkeltjes). Het best gebruik je een goed hydraterende maar NIET-VETTE dag- en nachtcrème. Een milde thuispeeling met fruitzuren helpt om de pigmentvlekjes op te lichten! In de Global Care Clinic® kan je ook peeling laten uitvoeren om je huid te laten stralen, gaande van een lichte EPS-peeling tot een zwaardere ECTA-peeling.

• Liposome Multi Active Light van DR. BAUMANN €60.00
• Homepeeling Bsand €50.00
• Bleaching cream van DR. BAUMANN €52.00
EPS-peeling van Skintech €40.00/sessie (best in kuurvorm van 4 sessies)
Easy TCA-peeling van Skintech €480/kuur (vier sessies)

Herfstprobleem 3: zichtbare poriën

Poriën worden niet groter tijdens de zomer, maar dat kan wel zo lijken. Cosmetica en crèmes kunnen zich in je poriën vermengen met zweet, dode huidcellen en talg waardoor de poriën meer opvallen. Needling is dé topper om je poriën optisch te laten verkleinen. Probeer eventueel ook een milde thuispeeling met fruitzuren om je huid in de diepte te reinigen. Voor snel resultaat kun je poriën ook camoufleren of een ‘oil controller’ gebruiken. Die egaliseert de huid ogenblikkelijk.

Needling homeroller €75.00 (€35.00 bij een aankoop van meer dan €100)
• Homepeeling Bsand €50.00
• Camouflagestick Active Light, Circle/Delete of Disappear van JANE IREDALE €30.00
• Absence Oil Control Primer van JANE IREDALE €43.00

Herfstprobleem 4: kraaienpootjes en decolletélijntjes.

Een extra oogrimpeltje ontdekt na de zomer? Dat kan. Een intense treatment voor je oogzone helpt de schade te herstellen en ontzwelt het oogcontour, dat er ook plots wat puffy kan uitzien. Extra tip: bewaar je oogcontourproducten in de koelkast, zodat ze dubbel zo fris aanvoelen. Ook mag je je hals- en decolletérimpeltjes niet vergeten die het de afgelopen maanden erg te verduren hebben gehad (lees: terrasjeskwaaltje). Deze zones verwen je extra met onderstaande producten.

• Oogcrème/gel van DR. BAUMANN €13.00
• Zachte oogmake-up remover van DR. BAUMANN €22.00
• Decolleté special van DR. BAUMANN €17.00

Herfstprobleem 5: verweerde voeten

Een hele zomer op sandaaltjes of slippers lopen, was leuk, maar helaas niet zo optimaal voor de huid van je voeten: open schoenen en flipflops schuren immers bij de hielen waardoor je huid er stugger wordt. Om je voeten weer zacht te maken, las je na de zomer een intensief pedicuremomentje in. Neem twee keer per week een voetbad en scrub je voeten met crème en puimsteen. Voor je gaat slapen smeer je een dikke laag diep voedende crème. Kruip daarna tussen de lakens met katoenen sokken aan, zodat de crème goed kan inwerken (sorry mannen ;-)).

• Foot cream (kan ook als handcrème gebruikt worden) van DR. BAUMANN €18.00
• Chaps cream (klovencrème) van DR. BAUMANN €16.00
• Foot bath (ook als badschuim) van DR. BAUMANN €14.00

Herfstprobleem 6: nieuwe rimpeltjes

Om nieuwe rimpeltjes door zonneschade minder zichtbaar te maken, kun je ook de hulp van een needlingroller inschakelen. Deze stimuleert de nieuwe collageen-aanmaak om zo een gladdere huid te verkrijgen als behandeling van de fijne rimpeltjes. De home roller met een diepte van 0.25mm kan je thuis zelf elke avond gebruiken, in de Global Care Clinic® kan je een behandeling krijgen waar de plastisch chirurg tot 2 à 2.5mm diep gaat (volledig pijnloos door een verdovende crème).

• Needling homeroller €75.00 (€35.00 bij een aankoop van meer dan €100)
5 needling sessies gelaat: €1.200 (5 sessies met +- 3 à 4 weken tussen elke sessie)

Herfstprobleem 7: doffe teint zonder glow

Na een zomer vol zon en zonnecrème kan je bovenste huidlaag dikker, droger en harder aanvoelen. Tijd om de scrubcrème of peeling met fruitzuren boven te halen, want door die bovenste huidcellen te verwijderen, boost je de collageenproductie en ziet je huid er ook meteen een pak frisser uit. Probeer ook eens een diep voedende gezichtsolie (een paar druppeltjes volstaan voor gezicht, hals en decolleté) voor wat extra glow. Een doffe huid camoufleer je trouwens liever niet onder een laag dikke foundation. Gebruik een lichte poeder voor een extra gezonde look.

• Homepeeling Bsand €50.00
• Vitamine E 100% ampul van DR. BAUMANN €42.00
• Pure Pressed poeder van JANE IREDALE €50.00 (in 24 verschillende kleuren!)