Kan laserontharing de hele zomer lang?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Want daarvoor moet je jezelf eerst de vraag stellen: vind ik het ‘erg’ dat het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? Want laserontharing op een zongebruinde huid is niet verstandig en omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, nemen we geen risico.

Hoef je niet persé bruin te worden bij je bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met zonnecrème of af te dekken met kleding. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.
Let op: de haren moeten wel pigment bevatten. Mensen met blonde. grijze of witte haren komen helaas niet in aanmerking.

Kan laserontharen voor mijn vakantie?

Je kan 1 tot 2 weken vóórdat je op vakantie gaat nog behandeld worden met onze diodelaser, want de huid is snel gekalmeerd na de laserbehandeling.
Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Dus heb je er lekker weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden. 

Is het toch niet helemaal gelukt om met het gebied uit de zon te blijven? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je kleurtje weer vervaagd is. Hoewel een kuur van elke 8 weken het meest effectief is, heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken in de zomer nauwelijks invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Mag ik scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig. Harsen, epileren en de touwtjes methode mogen helemaal niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing?

Biologisch gezien is er elke keer dat je de Global Care Clinic bezoekt circa 15 % van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig. Als haargroei continu gestimuleerd wordt door hormonen, medicatie of andere interne factoren, kan het aantal behandelingen hoger liggen.

Heb ik plezier van slechts 1 of 2 laserbehandelingen voor de zomer?

Zeker! Elke behandeling geeft verbetering en dunt de beharing aanzienlijk uit. Daarom heeft het absoluut zin om 1 of 2 keer te laten ontharen voor je zomervakantie. De haren zijn dan een stuk dunner en de haardichtheid is kleiner waardoor bijvoorbeeld de oksels, benen, rug, bikinilijn, etc. veel minder stoppelig aanvoelen, haren minder gaan irriteren of ingroeien en scheren zo gepiept is. Daarnaast vallen de behandelde haartjes 2 tot 3 weken na de behandeling uit, dat betekent veel minder gedoe in de badkamer.

Conclusie

Laserontharen kan nog voor de zomer, als je precies weet waar je op moet letten. Vooraf aan de eerste behandeling nemen we een intakegesprek af, waarin je uitgebreid voorgelicht wordt en we bekijken wat voor jouw zomer een handige planning is. Ook wordt er een prijsindicatie gegeven van het gebied, naar de grootte van het te behandelen oppervlakte.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via 011 21 44 44 of valerie@globalcareclinic.com.