LOCATIE PLAATSING VAN DE PROTHESE

De prothese kan op verschillende manieren geplaatst worden: voor de spier (subfasciaal) of deels achter de spier (dual plane).

Vijf jaar geleden werden de prothesen door Dr. Nelissen bij 25% van de borstvergrotingen onder de spier geplaatst, op heden is dat nog minder dan 5%.
Hierdoor is er een vlotter herstel, zien de borsten er natuurlijker uit en er is minder kans op een 'double bubble'!

Tijdens het intake-gesprek wordt de plaatsing van de prothese (onder of boven de spier) in samenspraak met de patiënt besproken.


OP WELKE PLAATS GEBEURT DE INSNEDE OF INCISIE BIJ EEN BORSTVERGROTING?

De incisie in de borstplooi is momenteel de meest gebruikte incisiemethode voor borstvergrotingen en heeft de volgende voordelen:

Beter zicht: de plastisch chirurg heeft tijdens de operatie een duidelijk zicht op de holte waarin de prothese wordt geplaatst zodat deze perfect op maat kan worden gemaakt.
Er zal daardoor minder bloedverlies optreden. Het risico op nabloedingen daalt zodat er meestal geen drains moeten worden geplaatst.
Het litteken is bovendien minder zichtbaar in de natuurlijke borstplooi dan in de oksel.

De incisie rond de tepel (peri-areolair) heeft als nadeel dat er in borst- en klierweefsel wordt gesneden en dat de gevoeligheid in de tepel kan verminderen.

De incisie in de natuurlijke plooi van de oksel (transaxillair) heeft als nadeel dat de afstand van de incisie in de oksel tot aan de borst negatieve invloed heeft op het vermogen van de chirurg om de bloedingen te controleren en om de prothese op de juiste plaats te positioneren. Als het litteken in de plooi van de oksel slecht geneest, is het zichtbaar in bikini’s of mouwloze kleding. Als er kapselvorming zou optreden, is er alsnog een andere incisie (en dus litteken) vereist.

De incisie in de navel (transumbilicaal TUBA) wordt alleen gebruikt voor implantaten met zoutoplossing. Ook hier zal de afstand van de incisie tot aan de borst een negatieve invloed hebben op het vermogen van de chirurg om de bloedingen te controleren en om de prothese op de juiste plaats te positioneren.

.