Hoe koop je de juiste BH? 

Het belang van een goed zittende beha in de correcte maat is zeker niet te onderschatten.
Maar hoe weet je nu of de beha die je past volledig op jouw maat afgestemd is? Deze tips helpen je!

Tip 1: Focus niet te veel op de maat. 75A, 85B, 95C … de maat zelf maakt allemaal niet zoveel uit, het is de pasvorm waarop je moet letten. Probeer daarom verschillende soorten stijlen, zet je vooroordelen aan de kant en pas een maatje kleiner of groter tot alles goed zit. De maten bij de verschillende merken kunnen immers onderling afwijken en ook de grootte van jouw borsten varieert voortdurend.

Tip 2: Steek je borsten goed. Een beha aantrekken en meteen hopen dat alles zit zoals het hoort, is blijkbaar een illusie. Tijdens het passen is het aangewezen om nadat je de beha net hebt aangetrokken alles netjes op plaats te steken in de behacup zelf of zelfs voorover te buigen en de beha zo op de rug vast te maken, zodat de hele borst er netjes in past.

Tip 3: Gebruik tijdens het passen het buitenste haakje van de rugsluiting. Wanneer je tijdens het passen merkt dat een beha onvoldoende aansluit, lijkt het logisch dat je dan maar de binnenste haakjes van de beha gebruikt, maar dat blijkt geen goed idee. Na verloop van tijd zal het achterpand immers uitrekken en voor je het weet, mag je je beha weggooien. Gebruik je daarentegen direct na aankoop nog het buitenste haakje, dan kan je zodra het achterpand wat begint te rekken, de binnenste haakjes van de sluiting gebruiken zodat de beha nog lange tijd goed zit.

Tip 4: Ga voor aanpasbare beha’s. Je hoeft niet langer een dozijn beha’s aan te kopen zonder bandjes, met gekruiste bandjes, met neksluiting … . Koop gewoon één goede beha met aanpasbare bandjes en je kan eender welke outfit aantrekken.

Veel succes ermee!