10 tips voor een stralende huid!

1. Ga niet de deur uit zonder UV filter.
De buitenlucht geeft u een gezonde blos maar de zon veroudert uw huid snel. Bescherm uw huid iedere dag met een zonnebrandfactor met een SPF15. Deze brengt u aan over uw gewone dagcrème. (Minerale make-up van Jane Iredale bevat zonnefactor SPF 20, €50)

2. Eet gezond en gevarieerd.
Schoonheid komt van binnenuit. Veel voeding bevatten bouwstenen voor een stevige gezonde huid. Zalm, noten, spinazie, wortelen, tomaten, bosbessen, avocado zijn echte mooimakers.

3. Luchtvervuiling versnelt de huidveroudering.
Bescherm uw huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gebruik overdag een goede dagcrème die beschermt tegen deze invloeden. (Dag/nachtcrème Dr. Baumann €42)

4. Reinig uw gezicht iedere avond voor het slapen.
Restanten make-up en luchtvervuiling geven uw huid een grauwe teint. Een schone huid ziet er frisser uit en een nachtcrème kan effectiever beschadigde cellen herstellen.
(Homepeeling Bsand €50)

5. Drink voldoende water.
Hydrateren van binnenuit is belangrijk. Water reinigt de huid doordat de doorbloeding verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

6. Hydrateer uw huid met een dagcrème die diep doordringt in de huid en de vochtbalans herstelt.
Dat voorkomt lijntjes en een droge schilferige huid. (Liposomencrème Dr. Baumann €64)

7. Minder met suiker.
Suiker breekt collageen af en daarmee verliest de huid zijn elasticiteit en ontstaan rimpels. Dat frisdranken en koekjes vol suiker zitten is geen verrassing maar let ook op verborgen suikers in kant-en klaar maaltijden, dressings en ontbijtgranen.

8. Een schoonheidsslaapje is effectief tegen rimpels.
Een goede nachtrust geeft uw huid de kans zich te herstellen. Het geef een nachtcrème de tijd om zijn herstellende werk te doen en u ontwaakt met een frisse huid.

9. Voorkom stress!
Dat is niet alleen slecht voor uw hele lichaam het versnelt ook de huidveroudering en veroorzaakt rimpels. Een lesje yoga ontspant uw lichaam en ook de huid van uw gezicht.
Regelmatig een gezichtsmassage ontstresst, stimuleert de bloedsomloop en met een ontspannen huid oogt u jonger.

10. Stop met intensief lijnen
.
Het gewichtsverlies is maar tijdelijk en het is niet goed voor de huid. Onderhuids vetverlies en verminderde elasticiteit maken dat zich sneller rimpels vormen.