Plastisch Chirurg Dr Nelissen

Plastisch Chirurg Dr Nelissen

Dr. Nelissen is Dokter in de Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde (=beschermde titel van plastisch chirurg) met meer dan 15 jaar ervaring in alle aspecten van de esthetische en reconstructieve chirurgie. Hij is officieel geregistreerd:

PROFESSIONELE ACTIVITEIT

Dr. Nelissen leidt de privékliniek Global Care Clinic en werkt daarnaast ook als zelfstandig plastisch chirurg in het publieke ziekenhuis Maas & Kempen (ZMK).

Sinds 2004 leidt Dr. Nelissen de multidisciplinaire privékliniek voor plastische en esthetische chirurgie, uitgegroeid tot een bekend schoonheidscentrum waar een compleet assortiment van chirurgische en niet-chirurgische esthetische behandelingen wordt aangeboden, uitgevoerd door meerdere plastische chirurgen, en dat tevens een geavanceerd Ooglasercentrum (olc) huisvest.

Sinds 2011 is deze privékliniek gevestigd in Zolder onder de naam Global Care Clinic. Daarvoor (en vanaf 2004) gevestigd in Hasselt onder de naam Level 4 kliniek. Lees hier verder “waarom kiezen voor de Global Care Clinic”.

Sinds 2006 leidt Dr. Nelissen de dienst plastische chirurgie in het publieke ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) met twee campussen, Bree en Maaseik. Hier worden de grotere reconstructieve operaties uitgevoerd, alsook sommige borstverkleiningen, buikwandcorrecties en neuscorrecties voor Belgische patiënten.

VOORGAANDE PROFESSIONELE ERVARING

2001-2004: Staflid van de dienst plastische chirurgie in het Universitair Ziekenhuis azMaastricht, Nederland (azM – UMC+) voor reconstructieve en terugbetaalde zorg.

2001-2004: Gelijktijdig deed hij ook esthetische chirurgische ingrepen in volgende privéklinieken in Amsterdam: Kliniek de Lairesse van Medinova/Euroclinics; Jan van Goyen ziekenhuis (via Body Services); Total Care Clinics. Tot 2006 ook in de Valkenhorstkliniek in Valkenburg en tot 2007 in de Reinaert kliniek te Maastricht en te Amstenrade. 

OPLEIDING – DIPLOMA’S

1994: Diploma “Dokter in de Genees-, Heel- en Verloskunde” – met Onderscheiding – aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KUL), België.

1994-1997: Vooropleiding specialisatieAlgemene Chirurgie” – aan de Universiteit van Antwerpen, België.

1997-1998Stage plastisch chirurg Dr. Jacques Vandeput, internationaal bekend voor zijn uitvinding van de ‘mesh graft’ voor behandeling van brandwonden. Tijdens dit extra jaar deed Dr. Nelissen meerdere esthetische ingrepen, waaronder maar liefst 250 borstvergrotingen.

1998-2001Specialisatie tot “Dokter in de Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde” – aan de Universiteit van Amsterdam, Nederland in het Academisch Medisch Centrum (AMC), waarvan:

  • 10 maanden in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/ Nederlands Kanker Instituut: reconstructieve chirurgie en microchirurgie met nadruk op borst- en hoofd/halsreconstructies;
  • 6 maanden in Beverwijk Brandwondencentrum: reconstructieve chirurgie na brandwonden, algemene plastische en esthetische chirurgie;
  • 20 maanden AMC: (kinder)plastische chirurgie en handchirurgie.

VOORTGEZETTE OPLEIDING

Als onderdeel van zijn engagement voor permanente opleiding, reist Dr. Nelissen minstens 4 tot 5 keer per jaar naar plastische chirurgie conferenties (list-of-conferences-and-trainings-2017) over de ganse wereld, waar hij internationaal gerenommeerde plastische chirurgen ontmoet om ervoor te zorgen dat zijn praktijk vaandeldrager blijft van de huidige plastische chirurgie technieken.

Hij bezoekt ook regelmatig collega’s o.a.

LIDMAATSCHAP PROFESSIONELE ORGANISATIES

Dr. Nelissen is lid van wereldwijd erkende professionele organisaties voor plastisch chirurgen zoals:

ipras global care clinic

isaps global care clinicdr nelissen asfiglobalcareclinic bspc