Is Medisch Toerisme veilig?

Is Medisch Toerisme voor Plastische Chirurgie veilig?

Tegenwoordig hebben patiënten “globale” keuzes voor plastische chirurgie, gezien miljoenen patiënten jaarlijks internationaal reizen voor hun gezondheidszorg.

De beslissing om plastische chirurgie te laten doen in het buitenland moet steunen op een veilige en goed doordachte overweging.

In de Global Care Clinic wordt ervoor gezorgd dat enkel een medisch “verantwoord” toerisme wordt aangeboden, ter bescherming van de patiënt. Wij nemen elke maatregel om te voorkomen dat medisch toerisme een optie wordt voor patiënten die hierover niet grondig hebben nagedacht.

Om zo goed mogelijk aan de verwachtingen te kunnen voldoen, adviseren wij dat de patiënten zich voorafgaand duidelijk laten informeren over de verschillende behandelingsopties (bijvoorbeeld door een plastisch chirurg uit hun thuisregio).

In het algemeen moeten patiënten bewust zijn van de mogelijke risico’s en gevaren die gepaard kunnen gaan met “medisch toerisme” en de hierna vermelde ISAPS aanbevelingen inzake “verantwoord medisch toerisme” in acht nemen.

De wereldwijd erkende International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) zet zich in voor de veiligheid in de esthetische plastische chirurgie voor mensen over de hele wereld. Met de voortdurende groei van de medische toerisme-industrie, heeft ISAPS een Medische Reisgids gemaakt ter bescherming van patiënten die naar het buitenland reizen voor plastische chirurgie.

De ISAPS beveelt aan dat als u van plan bent om een plastisch chirurgische ingreep te laten doen in het buitenland, u moet kiezen voor een behandeling door een ISAPS lid. Plastisch Chirurg Dr. Nelissen is reeds meerdere jaren ISAPS lid.

De ISAPS werkt samen met de American Association for Accreditation for Ambulatory Surgery Facilities International (AAAASFI). Dr. Nelissen is een ASF Resources Inspector, wat betekent dat hij gekwalificeerd werd (en opleiding heeft gevolgd) als inspecteur voor ambulante chirurgische faciliteiten waarbij de veiligheid van de patiënt centraal staat.

isaps global care clinicasfi global care clinic