Spierontspannende injectie

Spierontspannende injectie
ANTIRIMPELBEHANDELING MET SPIERONTSPANNENDE INJECTIE*

In de medisch-esthetische sector worden spierontspannende injecties gebruikt als anti-rimpel injectie en als behandeling tegen overmatig zweten (oksels).

Alle behandelingen met spierontspannende injecties gebeuren in de Global Care Clinic door Plastisch en Esthetisch Chirurg Dr. Marc Nelissen.

*Van het Belgische Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten mogen wij de merknamen van de gebruikte middelen niet vermelden.
Wat is een spierontspanner?

Een spierontspanner is een natuurlijk eiwit dat gebruikt wordt om bepaalde spieractiviteit te verminderen.

Het wordt al jaren gebruikt ter behandeling van diverse medische aandoeningen zoals spastische spieren of migraine, bij volwassenen en kinderen.
In de medisch-esthetische sector wordt het gebruikt als anti-rimpel injectie en als behandeling tegen overmatig zweten (oksels).

Het belangrijkste medisch-cosmetisch gebruik voor spierontspanners is het verbeteren van de expressierimpels rond de ogen (kraaienpootjes), wenkbrauw (frons) en voorhoofd.
Deze rimpels worden gevormd met de tijd ten gevolge van de (over)activiteit van de gezichtsspieren in deze gebieden.
Een spierontspanner kan worden gebruikt om deze spieren tijdelijk te verzwakken, waardoor de rimpels verminderen doordat de spieren die de rimpels veroorzaken niet meer kunnen bewegen.

Zo verdwijnt een gespannen, bezorgd of boos uiterlijk, waardoor je er jonger en meer relaxed gaat uitzien.

Belangrijk om weten is dat Dr. Nelissen enkel zogenaamde ‘A label’ producten gebruikt die veilig via de apotheek worden aangekocht. Het is echter verboden om de exacte merknaam van het gebruikte middel te vermelden. 

Overweeg je een behandeling met spierontspanner?

Dan volgen hier enkele vaak gestelde vragen en antwoorden:

Kan een spierontspanner alle rimpels wegwerken?

Als een spierontspanner wordt gebruikt voor de behandeling van oppervlakkige rimpels, verdwijnen deze vaak volledig. Indien de rimpels diep en permanent (statische rimpels in rusttoestand) zijn, dan zullen andere behandelingen zoals fillers nodig zijn om de rimpels te laten verdwijnen. Dit kan het geval zijn als je op oudere leeftijd start met spierontspanners.

Kan het nieuwe rimpels voorkomen?

Als je tijdig start met regelmatige behandelingen met spierontspanners, vooraleer de permanente, statische rimpels ontstaan, zal je de rimpelvorming uitstellen en eventueel voorkomen, waardoor je je jeugdige uitstraling behoudt. Het zal de spiertjes die bepaalde rimpels veroorzaken relaxen, waardoor geen nieuwe rimpels door deze ‘slapende’ spiertjes veroorzaakt kunnen worden. Zo werkt het rimpel-preventief.

Behoud ik nog expressie?

Een belangrijke bekommernis van vele patiënten is dat de natuurlijke mimiek behouden blijft (natuurlijke resultaten), in tegenstelling tot een ‘frozen look’.

Voor welke zones is een behandeling met spierontspanner mogelijk?

Het bovenste gedeelte van het gelaat: het voorhoofd, de fronsrimpel en de kraaienpootjes rond de ogen. Ook strengen in de hals of kuiltjes in de kin. Tegen overmatig transpireren (oksels).
Het kan ook worden gebruikt om de wenkbrauwen te liften, de kaaklijn contouren te verbeteren of zelfs als behandeling tegen tandenknarsen.

Wat houdt een behandeling in?

De spierontspanner wordt rechtstreeks met een klein naaldje in de spier geïnjecteerd en zorgt ervoor dat de zenuw de betreffende spier (tijdelijk) niet meer kan activeren. De rimpel die door deze spiercontractie wordt veroorzaakt, kan niet meer optreden. Alle andere zenuwfuncties ter plaatse blijven intact.

Doordat de naald ultradun is en telkens kleine hoeveelheden product worden gebruikt, is het ongemak minimaal. De meeste patiënten ervaren het als kleine venijnige prikjes zoals een insectenbeet.

Vóór de behandeling wordt de behandelde plek indien nodig gekoeld met een ijsstick om het ongemak te verzachten. Er worden ook foto’s gemaakt voorafgaand aan de behandeling. De behandeling zelf duurt een 10tal minuten.

Bijkomende service

Als bijzondere service mag de patiënt eventueel na 7 à 10 dagen terugkomen voor controle en touch-up correctie (indien nodig), zonder extra kosten (tot 2 weken na de behandeling).

Hoe lang blijft het resultaat van een spierontspanner?

Het effect treedt enkele dagen (2 à 10) na de behandeling op en duurt enkele (3 tot 6) maanden.
De resultaten duren vaak langer met verdere opeenvolgende behandelingen, aangezien het effect met elke behandeling toeneemt. Behandeling met spierontspanners kan onbeperkt herhaald worden.

Is een spierontspanner veilig?

Uit onderzoek blijkt dat rimpelbehandeling met spierontspanners zeer veilig is. Er zijn geen grote of schadelijke bijwerkingen bekend, tenminste indien de behandeling door een ervaren dokter wordt toegebracht. Het wordt immers ook toegepast in veel hogere dosissen in andere medische disciplines bijv. om de spastische spieren van benen beter onder controle te krijgen, zodat iemand terug kan lopen.
Het mag echter niet gebruikt worden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Voorbereiding behandeling

Wij lichten u graag toe hoe u zich dient voor te bereiden op de behandeling. Gelieve hier uitdrukkelijk naar te vragen bij het maken van uw afspraak.

Downtime

U kan onmiddellijk uw normale activiteiten hervatten. De eerste dagen na de behandeling mag u geen druk uitoefenen op het behandelde gebied.
Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Dit is van tijdelijke aard. De eventuele blauwe plekjes kunnen met make-up goed gecamoufleerd worden en dienen beschermd te worden met een sunblock.
Na de behandeling van het voorhoofd/fronsrimpel, kunnen sommige vrouwelijke patiënten, met name met overtollige huid van de bovenste oogleden, wat problemen hebben met het aanbrengen van make-up op de bovenste oogleden tijdens de eerste weken na de injectie.

Combinatiebehandelingen

Klik hierna voor verdere informatie over het nut van combinatiebehandelingen om de beste resultaten te bereiken.

Persoonlijk anti-aging plan

Wij werken voor iedere patiënt een persoonlijk anti-aging programma uit, zogenaamde “antirimpelbehandeling op maat”.

Voor- en na foto’s

Voor- en na foto’s over injecties met spierontspanner vindt u hier.

Neveneffecten / complicaties

Complicaties zijn zeldzaam maar kunnen optreden. De meest voorkomende complicatie is gedeeltelijk hangend ooglid (ongeveer 2% van de injecties), hangende wenkbrauwen of asymmetrie. Dit kan duren tot drie weken, waarna het vanzelf verdwijnt. Bekijk ook de wetenschappelijke bijsluiter op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheid (FAGG).urg

Rimpelbehandeling Global Care Clinic, België, Botox Limburg, Zolder, Hasselt, Sint-Truiden, Bilzen

t

ox Limburg, Hasselt, Sint-Truiden, Bilzen